Hemmagjord glass

4 port
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Vispa grädden. Skilj gulan från vitan av ägget. Vispa sedan samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och vänd i grädden. Välj en inte alltför stor form och klä den med plastfolie (för att sedan lättare få ur glassen ur formen).
Ställ in den i frysen och låt den stå där i 2-3 timmar. Tag upp ca 30 minuter innan den ska serveras.
Gott med varma hallon till.
Tips! Smula några digestivekex och lägg i botten av formen innan du ställer in formen i frysen. Använd då helst en form med avtagbara kanter.
Lycka till och Gud välsigne dig!
Grillat med Bönröra
4 port
Ingredienser:
4 kotletter
vitlöksmarrinad
ca 200 g harricot verts
1 burk kidneybönor
1 burk stora vita bönor
en liten burk majs
1 pkt krossade tomater
1 dl chilisås
salt
peppar
chilikrydda
kayennepeppar
Sås:
1 burk creme fraiché
3-4 soltorkade tomater
1 klyfta vitlök
salt
peppar
chilikrydda
basilika
Marianera köttet ett par timmar innan det ska grillas. Häll i alla ingredienserna till bönröran och koka en lite stund.
Häll upp creme fraiché i en skål. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner i skålen. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt kryddorna. Rör om och smaka av.
Grilla köttet och servera.
Lycka till och Gud välsigne dig!
Spaghetti med broccoli och bacon

4-5 port
Ingredienser:
Spaghetti
2 pkt bacon
1½ - 2 msk margarin
ca 2 msk mjöl
ca 5 dl mjölk
vitpeppar
salt
muskot
ca 400 g broccoli
riven ost
Koka upp vattnet till pastan medan du steker bacon. Smält fettet i en gryta och tillsätt mjölet. Vispa sedan i mjölk och krydda. Om såsen blir för tjock häll i mer mjölk och blir den för tunn vispa i lite mer mjöl. Låt allt koka upp och låt det sedan småkoka medan du slår i bacon och broccoli. När broccolin är lagom mjuk häll över osten och rör om.
Servera när pastan är klar, gärna med lite körsbärstomater.
Lycka till och Gud välsigne dig!