Gratinerad falukorv med potatismos
3-4 port
Ugnstemp: 225 grader
Ingredienser:
Potatismos:
Potatis
mjölk
vitpeppar
aromat
salt
1 ägg
bacon
1 halv ring falukorv
ca ½ lök
senap
½ dl tomatpure
3/4 dl ketchup
skivad ost
Skala potatisen och dela dem i mindre delar. Koka sedan tills de blivit mjuka. Stek baconet.
Strimla löken. Lägg falukorven i en rymlig ugnssäker form. Gör skåror i korven med ca två cm mellanrum. Fördela den mängd lök, senap och ost du tycker bli lagom i skårorna. Blanda sedan pure och ketchup för att sedan pensla på det på korven.
Ta bort vattnet ifrån potatisen och häll i lite mjölk och lägg i kryddor. Vispa med elvisp och häll i mer mjölk om det är för stabbigt och ev mer kryddor. Kläck i ägget i kastrullen och vispa en sista gång.
Klicka ut moset kring korven och fördela baconet över rätten. Lägg till sist över osten och sätt in i ugnen. Grädda tills osten inte blivit för brun.
Lycka till och Gud välsigne Dig!
Ugnstemp: 225 grader
Ingredienser:
Potatismos:
Potatis
mjölk
vitpeppar
aromat
salt
1 ägg
bacon
1 halv ring falukorv
ca ½ lök
senap
½ dl tomatpure
3/4 dl ketchup
skivad ost
Skala potatisen och dela dem i mindre delar. Koka sedan tills de blivit mjuka. Stek baconet.
Strimla löken. Lägg falukorven i en rymlig ugnssäker form. Gör skåror i korven med ca två cm mellanrum. Fördela den mängd lök, senap och ost du tycker bli lagom i skårorna. Blanda sedan pure och ketchup för att sedan pensla på det på korven.
Ta bort vattnet ifrån potatisen och häll i lite mjölk och lägg i kryddor. Vispa med elvisp och häll i mer mjölk om det är för stabbigt och ev mer kryddor. Kläck i ägget i kastrullen och vispa en sista gång.
Klicka ut moset kring korven och fördela baconet över rätten. Lägg till sist över osten och sätt in i ugnen. Grädda tills osten inte blivit för brun.
Lycka till och Gud välsigne Dig!
Kommentarer
Trackback