Hemmagjord glass



4 port

Ingredienser:

3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Vispa grädden. Skilj gulan från vitan av ägget. Vispa sedan samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och vänd i grädden. Välj en inte alltför stor form och klä den med plastfolie (för att sedan lättare få ur glassen ur formen).
Ställ in den i frysen och låt den stå där i 2-3 timmar. Tag upp ca 30 minuter innan den ska serveras.
Gott med varma hallon till.

Tips! Smula några digestivekex och lägg i botten av formen innan du ställer in formen i frysen. Använd då helst en form med avtagbara kanter.

Lycka till och Gud välsigne dig!

Grillat med Bönröra



4 port

Ingredienser:

4 kotletter
vitlöksmarrinad

ca 200 g harricot verts
1 burk kidneybönor
1 burk stora vita bönor
en liten burk majs
1 pkt krossade tomater
1 dl chilisås
salt
peppar
chilikrydda
kayennepeppar

Sås:
1 burk creme fraiché
3-4 soltorkade tomater
1 klyfta vitlök
salt
peppar
chilikrydda
basilika

Marianera köttet ett par timmar innan det ska grillas. Häll i alla ingredienserna till bönröran och koka en lite stund.
Häll upp creme fraiché i en skål. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner i skålen. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt kryddorna. Rör om och smaka av.

Grilla köttet och servera.

Lycka till och Gud välsigne dig!


Spaghetti med broccoli och bacon



4-5 port

Ingredienser:

Spaghetti

2 pkt bacon
1½ - 2 msk margarin
ca 2 msk mjöl
ca 5 dl mjölk
vitpeppar
salt
muskot
ca 400 g broccoli
riven ost

Koka upp vattnet till pastan medan du steker bacon. Smält fettet i en gryta och tillsätt mjölet. Vispa sedan i mjölk och krydda. Om såsen blir för tjock häll i mer mjölk och blir den för tunn vispa i lite mer mjöl. Låt allt koka upp och låt det sedan småkoka medan du slår i bacon och broccoli. När broccolin är lagom mjuk häll över osten och rör om.
Servera när pastan är klar, gärna med lite körsbärstomater.

Lycka till och Gud välsigne dig!

RSS 2.0