Tonfiskpasta



4-5 port

Ingredienser:

300 g tagliatelle (fullkorn)
2 burkar tonfisk
1½ paprika
4 stora knippen broccoli
7-8 färska champinjoner
mjölk
mjöl
smör
riven ost
ströbröd


Koka tagliatellen enligt förpackningen. Hacka under tiden svamp och grönsaker. Red sedan en vit sås med mjöl smör och mjölk.  Stek svampen i lite matolja, när den blivit gyllen brun slå i den i såsen och strö över lite ost. rör om så det blir jämnt. Skär broccolin i små knippen och paprikan i tärningar. Stek dem sedan i stekpannan. När pastan är klar blanda ihop den med champinjonsåsen och lägg i botten på ett serverings fat. Öppna tonfiskburkarna och strö det över pastan. Lägg sedan görnsaöerna längt upp och strö med lite riven ost och ströbröd på toppen. Klart att servera.

Lycka till och Gud välsigne Dig!

Burritos

4-5 port

Ingredienser:

3 dl ris
400 g strimlat kött (gris/nöt/kyckling)
1 paprika
1 gul lök
1 burk majs
1 burk kideybönor
1 burk creme fraiche
tortillabörd

1 påse tacokrydda
1 dl vatten
matolja

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Börja sedan att steka köttet med olja i en stor stekpanna. När det börjar få färg strö över kryddpåsen och vattnet och låt vattnet koka bort. Skär paprikan i tärningar och hacka löken lägg i med köttet och stek tills löken mjuknat. Slå i burkarna med majs och bönor och rör runt, häll sedan i creme fraichen. När riset är klart så blanda även ner detta i stekpannan. Värm på bröden och servera. Röran lägges i bröden som sedan rullas ihop.

Lycka till och Gud välsigne Dig!

RSS 2.0