Tacokryddad Risgratäng

4-5 port
Ugnstemp: 225 grader

Ingredienser:

500g köttfärs
1 gul lök
ca 250 g broccoli
1 röd paprika
1 burk majs
4 dl lätt crème fraiche
2 dl mjölk
3 dl ris
1 dl riven ost

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka och stek löken i olja lägg sedan den i en gryta. Stek sedan köttfärsen, häll i påsarna med tacokryddor och vattnet låt sjuda en stund tills kryddorna spridit sig till hela köttfärsen. häll över köttfärsen i grytan med löken. Skär paprikan i bitar och stek tillsammans med brocccolin en stund häll sedan tillsammans dem med köttfärsen och löken. Slå i crème fraichen och mjölken, rör om och koka upp en stund. När riset är klart lägg det i botten av en ugnsfast form sprid sedan ut grytan över riset. Strö över osten och gratinera i ugenen tills osten blir gyllenbrun. Klart att servera.

Lycka till och Gud Välsigne Dig!

Köttfärsbiffar med pepprig sås

 4 port

Ingredienser:

500 g köttfärs
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl chilisås
½ tsk salt
Svartpeppar

2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
1 msk mjöl
1-2 dl mjölk
1/2 dl vatten
Chilisås
Grovmalen rosépeppar
Svartpeppar
Soja
Basilika

Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna. Rör ner crème fraiche, chilisås, peppar, soja, basilika, mjölk, mjöl och vatten i stekpannan. Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Låt koka någon min. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Lycka till och Gud Välsigne dig!


RSS 2.0