Tacokryddad Risgratäng

4-5 port
Ugnstemp: 225 grader

Ingredienser:

500g köttfärs
1 gul lök
ca 250 g broccoli
1 röd paprika
1 burk majs
4 dl lätt crème fraiche
2 dl mjölk
3 dl ris
1 dl riven ost

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka och stek löken i olja lägg sedan den i en gryta. Stek sedan köttfärsen, häll i påsarna med tacokryddor och vattnet låt sjuda en stund tills kryddorna spridit sig till hela köttfärsen. häll över köttfärsen i grytan med löken. Skär paprikan i bitar och stek tillsammans med brocccolin en stund häll sedan tillsammans dem med köttfärsen och löken. Slå i crème fraichen och mjölken, rör om och koka upp en stund. När riset är klart lägg det i botten av en ugnsfast form sprid sedan ut grytan över riset. Strö över osten och gratinera i ugenen tills osten blir gyllenbrun. Klart att servera.

Lycka till och Gud Välsigne Dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0