Kyckling med Margots potatis
2 port
Ugnstemp: 200 grader
Ingredienser:
2 st kycklingklubbor
matolja
svartpeppar
salt
chilipeppar
ca 10 små potatisar
svartpeppar
salt
1 dl matlagningsgrädde
Sås:
2 dl matlagningsgrädde
1 msk mjöl och lite vatten
½ hönsbuljongtärning
lite kycklingfond
svartpeppar
lite soya
ev lite gele
Häll upp matoljan i en liten kopp och blanda i kryddorna. Pensla sedan kycklingklubborna med marinaden och lägg dem på ett galler med en plåt inunder mitt i ugnen i ca en timme. (2 h per kilo).
Skala och klyfta potatisen. Lägg dem i en ugnssäker form och peppra och salta. Häll över grädden och sätt in i ugnen bredvid kycklingen i ca 45 min. När kycklingen är färdig är det dags att göra sås så sila av stekspadet. Ta så mycket av det du vill ha och häll det i en kastrull. Slå sedan i resten av grädden. Blanda mjölet med vattnet och vispa i det i kastrullen. Häll sedan i de övriga ingredienserna.
Gör en god sallad till.
Lycka till och Gud välsigne Dig!
Ugnstemp: 200 grader
Ingredienser:
2 st kycklingklubbor
matolja
svartpeppar
salt
chilipeppar
ca 10 små potatisar
svartpeppar
salt
1 dl matlagningsgrädde
Sås:
2 dl matlagningsgrädde
1 msk mjöl och lite vatten
½ hönsbuljongtärning
lite kycklingfond
svartpeppar
lite soya
ev lite gele
Häll upp matoljan i en liten kopp och blanda i kryddorna. Pensla sedan kycklingklubborna med marinaden och lägg dem på ett galler med en plåt inunder mitt i ugnen i ca en timme. (2 h per kilo).
Skala och klyfta potatisen. Lägg dem i en ugnssäker form och peppra och salta. Häll över grädden och sätt in i ugnen bredvid kycklingen i ca 45 min. När kycklingen är färdig är det dags att göra sås så sila av stekspadet. Ta så mycket av det du vill ha och häll det i en kastrull. Slå sedan i resten av grädden. Blanda mjölet med vattnet och vispa i det i kastrullen. Häll sedan i de övriga ingredienserna.
Gör en god sallad till.
Lycka till och Gud välsigne Dig!
Kommentarer
Trackback