Raggmunkar

4 port

Ingredienser:

1½ dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
2 Ägg
5 dl Mjölk
8 Potatisar
Matolja

Börja med att mäta upp mjölet i en bunke knäck sedan i äggen och häll över mjölken. Rör om med en visp tills du får en jämn och fin smet. Om den bir för tunn häll i mera vetemjöl och tvärtom mera mjölk om den blir för tjock. Skala sedan potatisen och riv ner över smeten. Blanda runt så potatisen blir fördelad jämnt i smeten. Värm upp stekpannan och häll i lite olja som stekfett. Tag en soppslev och lägg upp önskat stora plättar i stekpannan, stek på mittvärmen tills det börjar stelna på ovansidan vänd på plättarna och stek lika länge till. Servera Raggmunkarna med stekt baon och lingonsylt.

Lycka till och Gud välsigne Dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0