Ostgratinerad Fläskfilé
4 portioner
Ingredienser:
1 fläskfile
5-10 champinjoner
1 paprika (alt. broccoli)
½ gul lök
2-3 dl matlagningsgrädde
ca 2 msk kalvfond
soya
svartpeppar
paprikapulver
1 dl riven ost
Vrid på ugnen på 225 grader. Skär köttet i lagom stora skivor och stek dem tills de är genomstekta. Lägg över i en ugnssäker form. Skär paprikan, löken och svampen i bitar och fräs en stund i stekpannan. Lägg dem över köttet. Slå i grädden i pannan och och häll i fonden och soya. Smaka av med svartpeppar och paprikapulver. Häll sedan såsen över grönsakerna och köttet i formen. Strö till sist över osten och grädda i övre delen av ugnen i ca 10 minuter tills osten har blivit gyllenbrun. Serveras med t.ex. klyftpotatis eller ris.
Lycka till och Gud Välsigne Dig!
Kommentarer
Trackback