Skinkstek med grönsaker


4 portioner

Ingredienser

1 kg skinka
vitpeppar
salt
matolja

4 morötter
8 kvistar broccoli

mjöl
mjölk
gelé
coloritsoya

Börja med att vrida igång ugnen på 175 grader. Lägg skinkan i en panna med stekgaller. skär rutiga snitt i eventuell svål. Krydda med salt och peppar och stick in en stektermometer. Om det inte finns någon svål slå öven en skvätt matolja. Stek i ugnen i ca 2 timmar (per kg). steken är klar när termometern visar 85 grader. Skär bort ev. svål och lägg upp på serveringsfat.

Skala morötterna och skär dem i tumslånga bitar. Koka morötterna och broccolion tillsammans i lätt saltat vatten i ca 20 minuter, häll av vattnet och lägg upp grönsakerna tillsammans med steken.

Sila ner allt flått från panna i en kastrull och blanda i en matsked mjöl. Vispa tills det blir jämnt och häll sedan i lite mjölk och låt skjuda upp. Tillsätt salt och peppar efter behag och en sked med gelé. För att såsen ska få en finare färg häller du i en skvätt coloritsoya. Låt sjuda tills såsen får en lagom konsistens kompensera om det behövs med mjöl och mjölk.
Servera allt sammans med kokt potatis, gärna med inlaggd gurka och svartvinbärsgelé till.

Lycka till Och Gud välsigne Dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0