Stekt lax med ungsstekta rotsaker

lax
2 portioner

Ingredienser:

Rotsaker
3 morötter
½ kålrot
1 palsternacka
4 potatisar
salt och peppar

Lax
2 laxfiléer
citronpeppar
salt

Tzatsiki
1 burk créme fraiche
en bit gurka
2 vitlöksklyftor
salt

Börja med att vrida på ugnen på 225 grader. Skala sedan alla rotsaker och dela dem i lagom stora klyftor. Lägg altihopa i en långpanna och häll över matolja. Vänd sedan runt klyftorna i oljan och krydda med salt och peppar. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min, tills de har fått lite färg och är lite mjuka.

Häll lite olja i en stekpanna, stek fiskfiléerna på svag värme tills de är genomstekta. Vänd ofta och krydda med citronpeppar och salt.

Häll över créme fraichen i en skål och riv  gurkan på den grova sidan. Hacka eller pressa vitlöken och blanda allt i skålen. Salta efter behag.

Lycka till och Gud välsigne Dig!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för tipset. Har just köpt hem en massa rotsaker och det passar perfekt att använda dem till söndag middag i morgon. / Nillan

2009-01-10 @ 22:02:02
Postat av: Mor

Hmmm... kålrot med å hoppas jag ;)

2009-01-18 @ 20:46:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0