Stekt lax med ungsstekta rotsaker
2 portioner
Ingredienser:
Rotsaker
3 morötter
½ kålrot
1 palsternacka
4 potatisar
salt och peppar
Lax
2 laxfiléer
citronpeppar
salt
Tzatsiki
1 burk créme fraiche
en bit gurka
2 vitlöksklyftor
salt
Börja med att vrida på ugnen på 225 grader. Skala sedan alla rotsaker och dela dem i lagom stora klyftor. Lägg altihopa i en långpanna och häll över matolja. Vänd sedan runt klyftorna i oljan och krydda med salt och peppar. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min, tills de har fått lite färg och är lite mjuka.
Häll lite olja i en stekpanna, stek fiskfiléerna på svag värme tills de är genomstekta. Vänd ofta och krydda med citronpeppar och salt.
Häll över créme fraichen i en skål och riv gurkan på den grova sidan. Hacka eller pressa vitlöken och blanda allt i skålen. Salta efter behag.
Lycka till och Gud välsigne Dig!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Tack för tipset. Har just köpt hem en massa rotsaker och det passar perfekt att använda dem till söndag middag i morgon. / Nillan
Postat av: Mor
Hmmm... kålrot med å hoppas jag ;)
Trackback