Toscapäron
4 port
Ingredienser:
50 g margarin el smör
½ dl flagad el hackad mandel
1 ½ dl havregryn
½ dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 msk grädde
2 msk sirap
Inlagda päronhalvor
Vrid på ugnen på 200 grader. Smält fettet i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll sedan i fettet, grädden och sirapen och blanda.
Dela päronen i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Fördela smeten i ett jämt tunt lager över päronen och ställ in i ugnen i ca 20 min. Servera med vaniljsås eller glass.
Lycka till och Gud välsigne dig!
Ingredienser:
50 g margarin el smör
½ dl flagad el hackad mandel
1 ½ dl havregryn
½ dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 msk grädde
2 msk sirap
Inlagda päronhalvor
Vrid på ugnen på 200 grader. Smält fettet i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll sedan i fettet, grädden och sirapen och blanda.
Dela päronen i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Fördela smeten i ett jämt tunt lager över päronen och ställ in i ugnen i ca 20 min. Servera med vaniljsås eller glass.
Lycka till och Gud välsigne dig!
Kommentarer
Postat av: Johannes
Tja, skriver från mobilen:-) härlig blogg, kul. Hoppas ni har det bra mina vänner. Glöm inte att göra många zerglings;-) God Bläss mvh Starcraftmästaren;-)
Postat av: Martin,Veronica o Amina
Detta bådar gott för framtida kulinariskamöten! ska bli trevligt att se vazd som dyker upp här näst... mmm ... mumsigt o guds frid!
Trackback