Fläskfilégratäng
Ca 6 port
Ugnstemp: 200
Ingredienser:
800 g fläskfilé´
Minst 200 g svamp, helst kantareller
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
Ca 4 dl mjölk
Peppar
Salt
2 dl ost
Vrid på ugnen. Skiva köttet och stek tills allt är genomstekt och lägg över i en ugnssäker form. Stek sedan svampen och lägg över köttet.
Smält fettet och blanda med mjölet. Häll i mjölken och krydda. Blanda till sist i osten och häll såsten över köttet och svampen. Grädda sedan i ca 20 min.
Servera med tagliatelle eller potatis.
Lycka till och Gud välsigne Dig!
Ugnstemp: 200
Ingredienser:
800 g fläskfilé´
Minst 200 g svamp, helst kantareller
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
Ca 4 dl mjölk
Peppar
Salt
2 dl ost
Vrid på ugnen. Skiva köttet och stek tills allt är genomstekt och lägg över i en ugnssäker form. Stek sedan svampen och lägg över köttet.
Smält fettet och blanda med mjölet. Häll i mjölken och krydda. Blanda till sist i osten och häll såsten över köttet och svampen. Grädda sedan i ca 20 min.
Servera med tagliatelle eller potatis.
Lycka till och Gud välsigne Dig!
Kommentarer
Trackback