Margots tekakor med havregryn

20 st
Ugnstemp: 225

Ingredienser:

½ l vatten
2½ dl havregryn
50 g margarin
50 g jäst
2 msk socker
1 tsk salt
Ca 10 dl vetemjöl

Koka upp vattnet. Mät upp havregrynen i en degbunke och häll det kokta vattnet över. Klicka i margarinet. Låt sedan alltsammans svalna till 37 grader. Smula i jästen och tillsätt sedan socker och salt. Sedan är det dags för mjölet. Spara dock tre dl. Låt jäsa 30 min.
När degen jäst tag upp degen på ett bakbord och dela i tio bitar. Forma till bollar och lägg över dem på bakplåtspapper. Platta ut varje boll till tio cm i diameter. Nagga och låt jäsa i ytterligare 30 min. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 min.

Lycka till och Gud välsigne Dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0